NejRecept.cz Dezerty Koláče Plněné moravské koláče s pořádnou dávkou povidel
Plněné moravské koláče s pořádnou dávkou povidel
Recept Plněné moravské koláče s pořádnou dávkou povidel
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   3.5.2018

Plněné moravské koláče s pořádnou dávkou povidel

Recept je už asi 5 let starý, tedy já ho objevila v časopise před 5 lety a řeknu vám, že od té doby jsem lepší nejedla. Pokud moravské koláče, tak pouze tyto. Zůstaly i druhý den a byli opravdu že měkké. Pokud jsem pekla jiného, ​​tak ty ztvrdly a šli dolů krkem velmi těžko, jedině pokud jsem zapíjela kávou nebo čajem. Zkuste a uvidíte, že nelžu :) Jsou jedním slovem fantastické. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

30 g
droždí
1 lžička
kr. cukru
100 ml
mléka
120 g
tuku
80 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutky
250 ml
smetany na šlehání
500 g
polohrubé mouky
1/2 lžičky
soli
1 ks
vejce na potření

Tvarohová plna:

250 g
tvarohu
1 ks
vejce
60 g
krupicového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
2 PL
polohrubé mouky
nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
50 g
rozinek

Povidlová nádivka:

100 g
švestkových povidel
2 PL
rumu
1 lžička
skořice

Drobenka:

40 g
polohrubé mouky
30 g
krupicového cukru
30 g
tuku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Tak klasickým způsobem připravíme kvásek. V mléce rozpustíme cukr a droždí. Odložíme bokem a necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme i kvásek a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout na teplém místě zakryté utěrkou. Nezapomeňte šlehačku vyšlehat, těsto bdue nadýchanejší jako když byste tam přilili pouze nevyšľahanou šlehačku.%
  2. Prirpavíme tvarohovou náplň - všechny suroviny smícháme a odložíme bokem.
  3. K povidly přidáme skořici a rum. Promícháme a také odložíme bokem. Stejně i drobenku.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na tenčí plát, který nakrájíme na čtverečky, navrstvíme tvarohovou náplň a zabalíme do kuličky. Kuličku přendáme na plech, který jsme vymastili olejem a uděláme umytým vajíčkem důlek. Potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
  5. Navrstvíme povidla a drobenku a necháme kynout ještě 15 minut.
  6. Pak je vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář