Plněné papriky s rajskou omáčkou

Toto vařívala moje mamka když jsem byla malá. Je to moje nejoblíbenější jídlo a k tomu kynutý knedlík. Autor: Luckazubata

Přidal:, 15.8.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Recept Plněné papriky s rajskou omáčkou

Suroviny

papriky
mleté maso
pepř
rajčatový protlak
hladká mouka
máslo
sůl
červená parika
voda

Postup přípravy

  1. Z paprik si vydlabeme vnitřek a naplníme je mletým masem, které jsme si osolili a opepřili.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  2. Pekáč si vymažeme máslem a papriky dáme péct na 20 minut při 150 stupních. Pekáček zakryjeme!
  3. Mezitím si uvaříme rajskou. V hrnci si smícháme máslo s hladkou moukou, zalejeme vařící vodou, přidáme rajčatový protlak a důkladně promícháme. Osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku. Podle potřeby doředíme vodou nebo zahustíme.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Servírujeme rajskou omáčku s plněnými paprikami a jako přílohu houskové nebo bramborové knedlíky.