Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Někdy dělávám papriku ve velkém hrnci na sporáku, dnes jsem vyzkoušela jiný způsob. Pekla jsem je v troubě ve vlastní šťávě. A samozřejmě i vnitřek bylo trochu jiný. Pouze mleté maso a nastrouhaný tvrdý sýr. Někdy jsem přidávala rýži, ale tyto papriky se mi zdají chutnější a šťavnatější. Určitě vyzkoušejte, s hromádkou šťouchaných brambor s osmaženou cibulkou a petrželkou je to bomba.

Přidal:, 14.9.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Čas přípravy:
Čas vaření:
Plněné pečené papriky ve vlastní šťávě

Suroviny

1 vaničkapaprik
500 gmletého masa
20 dkgtvrdého sýra (nebo směs na holanské řízky)
sůl, pepř
vejce
koření (grilovací ...dle chuti)

Postup přípravy

  1. Papriky omyjeme, odřízneme vršek a vyčistíme. Maso smícháme s nastrouhaným sýrem a kořením.
  2. Masem vyplníme připravené papriky a vložíme do pekáčku, podlijeme trochou oleje a vody, posypeme grilovacím kořením a dáme péct do trouby na 180°C.
  3. Pečeme 15-20 minut, poté je obrátíme, znovu posypeme a dopečeme dalších 15 minut.
  4. Příloha-šťouchané brambory s opečenou cibulkou a petrželkou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí