Plněné rohlíčky
Hned po upečení jsou rohlíčky krásně křehké, další dny pak jemné a vláčné. Naplnit si je můžete čímkoliv, já zvolila u nás oblíbenou klasiku tvaroh a mák. S těstem se moc dobře pracuje, je pružné a nelepí. Neobsahuje cukr, takže by se dalo určitě použít i na slano. Možná zkusím příště :)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto na rohlíčky (32 ks):
400 ghladké mouky
špetkasoli
250 gzměklého másla
180-200 gzakysané smetany
Maková náplň:
100 gmletého máku
200 mlmléka (polotučné, tučné)
2 lžícecukru krupice
30-40 gpiškotové drobečky
dle chutirum
citronová kůra z 1 citronu nebo pár kapek citronového oleje
Tvarohová náplň:
250 gměkkého tvarohu v kostce (ne ve vaničce)
2 lžícečerstvého krémového sýra (Lučina, Philadelphia, Palouček ...)
4 lžícecukru krupice
1 ksvelký žloutek
citronová kůra nebo olej
rozinky máčené v rumu (můžete vynechat)
- Prosátou mouku smíchejte se solí, přidejte na kousky nakrájené lehce změklé máslo a smetanu. Vypracujte hladké a nelepivé těsto, nejlépe to jde v kuchyňském robotu. Zabalte do folie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do lednice.
- Tvarohová náplň
Všechny suroviny smíchejte v míse, rozinky přidejte až na konec. - Troubu předehřejte na 180 stupňů, 2-3 plechy vyložte pečícím papírem.
- Těsto rozdělte na čtyři stejné díly, každý rozválejte na kulatou placku a rozdělte na 8 dílů. Na každý díl dejte lžičku náplně a stočte do rohlíčku. Rohy upravte tak, aby náplň nevytékala.
Zdroj: Víkendové pečení
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Töltött kiflik.
KOMENTÁŘE K RECEPTU