Plněné slané trubičky

Jednoduché jídlo, kterým můžete pohostit i své hosty. Já tyto role dělávám velmi často, pokud nemáme chuť na slanou nádivku, naplním je pouze nutelou nebo rozpuštěnou čokoládou a džemem. Pokud máme chuť na slané, naplním je pomazánkovým máslem s česnekem a různým kořením, případně čerstvými bylinkami. Listové těsto je velmi univerzální a dá se z něj připravit všelico možné. Autor: Katarína

Přidal:, 21.2.2017
Kategorie: Chuťovky, Silvestr a Nový rok
Plněné slané trubičky

Suroviny

listové těsto
vajíčka
máslo nebo roztíratelný sýr
česnek
koření

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme nakrájíme na čtverečky a natočit na kovové trubičky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (170 st. dozlatova).
  2. Uvařená vejce rozmixujeme spolu s máslem, česnekem a kořením. kdo má chuť, může část nebo všechno máslo nahradit roztíratelným sýrem.
  3. Upečené a vychladlé trubičky naplníme nádivkou a podáváme.