Plněné šunkové rolky v trojobalu
Určitě znáte vynikající předkrm, které se podává na slavnostech nebo na svatbě - šunka plněná křenem. Tentokrát křen nahradíme nádivkou ze zakysané smetany a obalíme v klasickém trojobalu. Vysmažíme v rozpáleném oleji a chutný předkrm je hotový. K tomu kousek křupavého chleba nebo lehký zeleninový salát. No umím si to představit i jako hlavní jídlo s bramborovou kaší nebo klasickým bramborovým salátem. Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
20 plátkůšunka
50 gmáslo
2 lžícehladká mouka
200 mlzakysaná smetana
100 gnastrouhaný tvrdý sýr
2 ksvejce
200 gstrouhanka
olej na smažení
sůl
- Každý plátek šunky naplníme připravenou nádivkou a obalíme ve vajíčku a potom ve strouhance. Obalit můžeme více krát, aby byly role křupavější. Třeba se však ujistit, že šunka je po krajích dobře uzavřena (nebo důkladně obalená ve vajíčku a ve strouhance), aby se během smažení neotevřela a nádivka nevytekla. Obalené rolky odložíme na hodinu do ledničky.
KOMENTÁŘE K RECEPTU