NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Plněné světlé oříšky obalené v moučkovém cukru
Plněné světlé oříšky obalené v moučkovém cukru
Recept Plněné světlé oříšky obalené v moučkovém cukru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Klasika u nás doma. Oříšky nesmí chybět na vánočním stole, jako například linecké cukroví. Recept mám od kolegyně z práce a věru musím říct, že jsem strašně ráda, že jsem je zkusila. S těstem se dělalo super, oříšky se pěkně vyklápali z formiček a je pravdou, že když postojí den - dva, jsou skvělé. Z dávky vyšlo cca 100 ks. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   9.11.2016

Plněné světlé oříšky obalené v moučkovém cukru

Klasika u nás doma. Oříšky nesmí chybět na vánočním stole, jako například linecké cukroví. Recept mám od kolegyně z práce a věru musím říct, že jsem strašně ráda, že jsem je zkusila. S těstem se dělalo super, oříšky se pěkně vyklápali z formiček a je pravdou, že když postojí den - dva, jsou skvělé. Z dávky vyšlo cca 100 ks. Autor: Adkas

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

300 g
hladká mouka
300 g
hrubá mouka
300 g
máslo
200 g
moučkový cukr
250 g
mleté ​​ořechy
1 ks
vejce

Náplň:

4 ks
vejce
200 g
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
200 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny na těsto vypracujeme do kuličky, se kterou můžete hned pracovat, nemusíte ji dávat do chladničky. Malé kousky těsta odebíráme z velké kuličky a plníme foričky na oříšky, které jsme předtím potřeli tenkou vrstvou oleje.
  2. Těsto plníme tak, aby nám zůstal uprostřed prostor, do kterého budeme dávat krém. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 8-10 minut. Necháme vychladnout a vyklopíme z formiček.
  3. Náplň:
    Celá vejce s cukrem a vanilkou šleháme nad párou do zhoustnutí (trvalo to cca 10 minut). Necháme vychladnout.
  4. Máslo vyšleháme a pak vmícháme vychladlou vajíčkovou hmotu. Krémem pomocí cukrářského sáčku plníme vychladlé oříšky a slepíme je spolu. Můžeme obalovat v moučkovém cukru nebo je pouze mírně přes síto poprášit cukrem, případně kakaem.

Můj blog s receptem: Adkas

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář