NejRecept.cz Maso Hovězí maso Plněné žampiony masem a nivou
Plněné žampiony masem a nivou
Recept Plněné žampiony masem a nivou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Tak vyzkoušela jsem konečně i já nějakou tu rychlou chuťovku na oběd. Byly to plněné žampiony s nivovou nádivkou. Do mletého masa jsem přidala nivu. Pokud nemáte rádi nivu doporučuji použít jiný výrazný sýr, abyste to neměli příliš chuťově fádní. Například čedar, ten je z tvrdých sýrů celkem aromatický. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   13.11.2018

Plněné žampiony masem a nivou

Tak vyzkoušela jsem konečně i já nějakou tu rychlou chuťovku na oběd. Byly to plněné žampiony s nivovou nádivkou. Do mletého masa jsem přidala nivu. Pokud nemáte rádi nivu doporučuji použít jiný výrazný sýr, abyste to neměli příliš chuťově fádní. Například čedar, ten je z tvrdých sýrů celkem aromatický. Autor: Lacusin

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
8 ks
větších žampionů
250 g
mletého masa (mix vepřové a hovězí)
150 g
nivy
1 ks
červená cibule
1 dcl
mléka
dle chuti
sůl, pepř, tymián
50 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Žampiony očistíme a vykrojíme nožičky. Do každého kloboučku dáme kousek másla.
  2. V misce smícháme mleté maso, nivu, pokrájené nožičky žampionů, přidáme mléko, sůl, pepř a tymián.
  3. Žampiony naplníme připravenou směsí, nahoru položíme osminku cibule a dáme péct na 160 °C. Pečeme asi 30 min.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář