Plněné zázvorky - top vánoční cukroví

Recept Plněné zázvorky - top vánoční cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jeden z oblíbených druhů vánočního cukroví je právě tento. Hlavně oblíbené jsou ty koláčky, které jsou polité čokoládou. Pokud je pouze popráším moučkovým cukrem, už jsou jiné. Tedy to tvrdí můj manžel :) Autor: Petra

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

300 ghladké mouky
150 gcukr moučka
170 gtuku (Hera)
100 gmletých mandlí
2 ksžloutky
1 bal.vanilkový cukr
1/2 lžičkamletého sušeného zázvoru
1 lžičkaprášku do pečiva
špetkasoli

Krém:

150 gmásla
70 gmletých mandlí
1/2 lžičkysušeného mletého zázvoru
60 mlsmetany ke šlehání
40 gcukr moučka
1/2 lžícerumu

Poleva:

130 gčokolády na vaření
70 gztuženého tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme alespoň 2 hodiny v lednici odležet (já nechávám přes noc).
  2. Těsto vyválíme a vykrajujeme zázvorky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a ve středně vyhřáté troubě asi na 180 stupňů upečeme /cca 7 min/.
  3. Polovinu tvarů namáčíme do čokoládové polevy (nalámanou čokoládu a pokrájený tuk rozehřejeme ve vodní lázni), ozdobíme dle vlastní fantazie a necháme zaschnout.
  4. Slepujeme mandlovým krémem - svaříme smetanu, cukr, mandle a zázvor. Odstavíme, přidáme rum a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme vychladlou směs..
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit