NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Bramborové Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy
Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy
Recept Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   10.8.2017

Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy

Jeden z mých mnoha oblíbených receptů. Knedlíky připravuji nasladko, naslano, kynuté nebo bramborové velmi ráda. Rada vymýšlím i nové kombinace, například slané knedlíky posypané mákem nebo tvarohem a musím říct, že chuťově to je docela zajímavé. Někdy však není čas na vymýšlení, tak zůstanu věrná klasice jako teď. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Těsto na knedlíky:

900 g
brambor (netto)
150 g
dětské krupice
250 g
hrubé mouky
2 ks
celá vejce
2 lžičky
jablečného octa
2 lžičky
soli

Náplň:

400 g
uvařeného uzeného maso (libovolného)
1 ks
cibule
1 lžíce
sádla
dle chuti
sůl, pepř
špetka
muškátovéhi květu
1 stroužek
česneku
Postup receptu
Vytisknout
  1. Den předem si uvaříme brambory ve šlupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno, pomeleme nebo prolisujeme. Do mísy k nim přidáme prosátou krupici, mouku a všechny ostatní ingredience. Rychle vypracujeme těsto. Moc se s tím necouráme, protože dlouhým zpracováváním nám těsto řídne, a to nechceme.
  2. Náplň už máme připravenou.. to jsem neřekla? Příprava receptu Plněný bramborový knedlík a zelí z červené řepy, krok 1:-)))))
  3. Uvařené uzené maso pomeleme. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Do mísy dáme pomleté maso, cibulku a všechny ostatní ingredience. Vše promícháme a doladíme chutě.
  4. Zpracované bramborové těsto si rozdělíme na poloviny (lépe se nám s ním pak pracuje). Z každé poloviny vyválíme hada a nakrájíme na kousky, které trochu rozplácneme. Z náplně si v dlaních tvoříme malé kuličky, které klademe do středu br. placek. Pořádně spojíme všechny konce a v dlaních trochu zmáčkneme.
  5. Na lehce pomoučeném (hrubou moukou) vále utvoříme koule.
  6. Ty vaříme ve vroucí osolené vodě 8 minut od doby, co začnou vřít.
  7. Podáváme se zelím z červené řepy.

Můj blog:Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář