Plněný bramborový knedlík

Vynikající bramborové knedlíčky naplněné špekáčkovou směsí. Někdy plním i směsí z klobásy a česneku, podle toho, co mám doma v lednici a čím mě zásobí moji známý - většinou mám domácí klobásky, které dělají známý doma na chalupě a ta chuť je nenormálně dobrá. S kupovanými to nejde ani porovnat. Pokud nemám slanou nádivku, připravím je nasladko, vrch tehdy posypu cukrem a mletým mákem, případně oříšky. Dovnitř dám celou jahodu nebo švestku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 31.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Plněný bramborový knedlík

Suroviny

600 gbrambor
1 ksvejce velikost S
120 ghrubé mouky
50 gdětské krupičky
2 lžičkysoli
3 ksšpekáčky
1 kscibule
1 lžícesádla
dle chutipepř

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychládnout a oloupeme je.
  2. Připravíme si náplň:
    Do pánve dáme sádlo, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř a osmahneme. Směs necháme vychládnout. Poté směs pomeleme v masovém mlýnku.
  3. Oloupané brambory najemno nastrouháme nebo pomeleme v masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a vypracujeme středně tuhé nelepivé těsto. To si rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme "hada". Příborovým nožem ukrajujeme kolečka cca 2 cm široké. Lehce pomoučenou dlaní kolečka rozplácneme a do středu každého dáme kuličku náplně.
  4. Vytvoříme koule, které řádně uzavřeme. Ve vroucí osolené vodě vaříme cca 5 minut . Čas je orientační, odvislý na veliosti knedlíků.
  5. Podáváme s osmaženou cibulkou, zelím nebo špenátem.

Můj blog: Vaření s Tomem