Plněný bramborový knedlík
Vynikající bramborové knedlíčky naplněné špekáčkovou směsí. Někdy plním i směsí z klobásy a česneku, podle toho, co mám doma v lednici a čím mě zásobí moji známý - většinou mám domácí klobásky, které dělají známý doma na chalupě a ta chuť je nenormálně dobrá. S kupovanými to nejde ani porovnat. Pokud nemám slanou nádivku, připravím je nasladko, vrch tehdy posypu cukrem a mletým mákem, případně oříšky. Dovnitř dám celou jahodu nebo švestku. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
600 gbrambor
1 ksvejce velikost S
120 ghrubé mouky
50 gdětské krupičky
2 lžičkysoli
3 ksšpekáčky
1 kscibule
1 lžícesádla
dle chutipepř
- Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Necháme vychládnout a oloupeme je.
- Připravíme si náplň:
Do pánve dáme sádlo, přidáme na kostičky nakrájené špekáčky, na kostičky nakrájenou cibuli, pepř a osmahneme. Směs necháme vychládnout. Poté směs pomeleme v masovém mlýnku. - Oloupané brambory najemno nastrouháme nebo pomeleme v masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl, mouku a krupičku a vypracujeme středně tuhé nelepivé těsto. To si rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme "hada". Příborovým nožem ukrajujeme kolečka cca 2 cm široké. Lehce pomoučenou dlaní kolečka rozplácneme a do středu každého dáme kuličku náplně.
- Vytvoříme koule, které řádně uzavřeme. Ve vroucí osolené vodě vaříme cca 5 minut . Čas je orientační, odvislý na veliosti knedlíků.
- Podáváme s osmaženou cibulkou, zelím nebo špenátem.
Můj blog: Vaření s Tomem
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gefüllte Kartoffelklöße an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU