NejRecept.cz Maso Vepřové maso Plněný zapečený lilek
Plněný zapečený lilek
Recept Plněný zapečený lilek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   28.2.2015

Plněný zapečený lilek

Chutný oběd - zapečený plněný lilek s mletým masem, česnekem a jinými surovinami, na které máte právě chuť. Výborný a sytý oběd.

Suroviny

SUROVINY NA 5 PORCÍ:

2 ks
lilek
500 g
vepřové maso mleté
1 ks
cibule
trochu
pepř
trochu
majoránka
2 ks
vejce
100 g
tvrdý sýr
2 stroužky
česnek
trochu
sůl
trochu
strouhanka
1 lžíce
olej
trochu
vegeta
Postup receptu
Vytisknout
  1. Dužinu lilku vydlabeme. Lilek překrojíme, posolíme a necháme ho odstát, puštěnou šťávu odstraníme.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a na drobno nakrájenou dužinu. Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a vajíčka. Dochutíme vegetou. Dle potřeby poprášíme strouhankou. Kdo má rád pikantní může přidat pálivou papriku podle chuti.
  3. Touto směsí naplníme priravený lilek. Dáme péct do zapékací nádoby, kterou vymažeme olejem a přikryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 stupňů. Potom odkryjeme a zapečeme. Do zapékací nádoby ještě můžeme nakrájet, směs papriky, rajčata, cibule, česneku, posolit, na ni položit lilek a spolu péct.
  4. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář