Plněný zapečený lilek

Recept Plněný zapečený lilek

Přidal: NejLucka, 28.2.2015

Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chutný oběd - zapečený plněný lilek s mletým masem, česnekem a jinými surovinami, na které máte právě chuť. Výborný a sytý oběd.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: NejLucka, 28.2.2015

Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd

SUROVINY

SUROVINY NA 5 PORCÍ:

2 kslilek
500 gvepřové maso mleté
1 kscibule
trochupepř
trochumajoránka
2 ksvejce
100 gtvrdý sýr
2 stroužkyčesnek
trochusůl
trochustrouhanka
1 lžíceolej
trochuvegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Dužinu lilku vydlabeme. Lilek překrojíme, posolíme a necháme ho odstát, puštěnou šťávu odstraníme.
  2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek a na drobno nakrájenou dužinu. Přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a vajíčka. Dochutíme vegetou. Dle potřeby poprášíme strouhankou. Kdo má rád pikantní může přidat pálivou papriku podle chuti.
  3. Touto směsí naplníme priravený lilek. Dáme péct do zapékací nádoby, kterou vymažeme olejem a přikryjeme alobalem. Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 stupňů. Potom odkryjeme a zapečeme. Do zapékací nádoby ještě můžeme nakrájet, směs papriky, rajčata, cibule, česneku, posolit, na ni položit lilek a spolu péct.
  4. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé 
kuchařky - Blažena Sadovská

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit