NejRecept.cz Těsta Kynuté Poctivé domácí langoše. Dokonale nadýchané a křupavé těsto získáte díky tomuto poměru surovin.
Poctivé domácí langoše. Dokonale nadýchané a křupavé těsto získáte díky tomuto poměru surovin.
Recept Poctivé domácí langoše. Dokonale nadýchané a křupavé těsto získáte díky tomuto poměru surovin.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Bednářová

Domácí langoše jsou perfektním obědem i večeří. Nedávno jsme na ně dostali chuť, proto jsem narychlo zadělala kynuté těsto a osmažila je. Hotové byly téměř okamžitě a všichni jsme si na nich skvěle pochutnali. Autor: Jana Bednářová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   28.1.2025

Poctivé domácí langoše. Dokonale nadýchané a křupavé těsto získáte díky tomuto poměru surovin.

Domácí langoše jsou perfektním obědem i večeří. Nedávno jsme na ně dostali chuť, proto jsem narychlo zadělala kynuté těsto a osmažila je. Hotové byly téměř okamžitě a všichni jsme si na nich skvěle pochutnali. Autor: Jana Bednářová

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

250 g
hladká mouka
250 g
polohrubá mouka
250 ml
vlažné mléko
1/2 kostky
droždí
1 ks
vejce
špetka
sůl
špetka
cukr

Na dokončení:

4 stroužky
česnek
1 lžička
sůl
1 dcl
voda
podle potřeby
kečup
podle potřeby
sýr
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Nadýchané langoše chutnají výborně s kečupem a sýrem, ale doplnit je můžete i zakysanou smetanou nebo česnekem. Tím, že je připravuji pravidelně, přidávám jednotlivé suroviny od oka, ale tentokrát jsem je zvážila, abych se o tento recept mohla podělit.

  1. Mléko ohřejeme, rozmícháme v něm cukr, přidáme rozdrolené droždí a odložíme stranou.
  2. Do větší mísy nebo na pracovní desku dáme mouku, sůl, vejce a připravený kvásek. Ze surovin vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně 30 minut.
  3. Vykynuté těsto několikrát prohněteme a rozdělíme na několik stejných částí. Jejich počet závisí na tom, jak velké langoše chcete.
  4. Do hrnce dáme více oleje a zahřejeme ho. Z těsta vytvoříme placky, které následně smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Hotové langoše umístíme po osmažení na papírovou utěrku, která je zbaví přebytečného tuku. Poté je potřeme česnekovým přelivem, který připravíme z prolisovaného česneku, soli a vody, a nakonec je můžeme potřít kečupem a posypat strouhaným sýrem.

Langoše chutnají nejlépe čerstvé a horké krátce po přípravě. Kromě kečupu a sýra je můžete doplnit i zakysanou smetanou nebo podávat čisté k některým hustším polévkám.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář