NejRecept.cz Část dne Oběd Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby.
Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby.
Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Někdy dávno naši prarodiče připravovali sulc vždy, když měli příležitost. Dnes se sulc vaří málo kde, ale určitě si pamatujete na vynikající chuť. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   24.1.2020

Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby.

Někdy dávno naši prarodiče připravovali sulc vždy, když měli příležitost. Dnes se sulc vaří málo kde, ale určitě si pamatujete na vynikající chuť. Autor: Triniti

40 min
Čas přípravy
360 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
vepřové koleno
2 ks
vepřové nožičky
500 g
vepřové kůže
500 g
vepřová plec
20 kuliček
pepř
10 kuliček
nového koření
3 ks
bobkový list
2 ks
cibule
10 stroužků
česnek
5 ks
mrkev
2 ks
petržel
1/2 ks
celer
sůl
ocet
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
360 min
Čas vaření
  1. Do většího hrnce se studenou vodou uložíme umyté kolena, paprčky, kůže a dáme vařit. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vaříme asi 2 hodiny.
  2. Přidáme cibuli, česnek, osolíme a přidáme i pár kapek octa. Průběžně sbíráme pěnu z povrchu.
  3. Během těchto dvou hodin nemícháme, pouze sbíráme pěnu.
  4. Když se maso začne oddělovat od kosti, přidáme mrkev, petržel, celer a vepř. plec. Vaříme, dokud maso změkne. Trvá to déle, ale trpělivost růže přináší.
  5. Zeleninu nakrájíme do misek, přidáme natrhané maso a zalijeme vývarem. Necháme ztuhnout do druhého dne a podáváme.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář