Poctivý sulc - recept našich dědů schová do kapsy i drahé léky na klouby.
Někdy dávno naši prarodiče připravovali sulc vždy, když měli příležitost. Dnes se sulc vaří málo kde, ale určitě si pamatujete na vynikající chuť. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
2 ksvepřové koleno
2 ksvepřové nožičky
500 gvepřové kůže
500 gvepřová plec
20 kuličekpepř
10 kuličeknového koření
3 ksbobkový list
2 kscibule
10 stroužkůčesnek
5 ksmrkev
2 kspetržel
1/2 ksceler
sůl
ocet
- Do většího hrnce se studenou vodou uložíme umyté kolena, paprčky, kůže a dáme vařit. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list a vaříme asi 2 hodiny.
- Přidáme cibuli, česnek, osolíme a přidáme i pár kapek octa. Průběžně sbíráme pěnu z povrchu.
- Během těchto dvou hodin nemícháme, pouze sbíráme pěnu.
- Když se maso začne oddělovat od kosti, přidáme mrkev, petržel, celer a vepř. plec. Vaříme, dokud maso změkne. Trvá to déle, ale trpělivost růže přináší.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Poctivá huspenina - recept našich dedov schová do vrecka aj drahé lieky na kĺby..
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Prawdziwa galareta - przepis naszych dziadków pozwoli schować drogie leki na stawy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sülze: ein altbewährtes Rezept unserer Großeltern, das teure Gelenke-Medikamente in den Schatten stellt an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU