Slyšeli jste již někdy o pokrmu zvaném podbitá pasuľa, případně podbitá fazula? Jedná se o pokrm, který je typický pro Slovensko a Maďarsko, ale snadno si jej můžete připravit také ve své české kuchyni. K přípravě této fazolové polévky na kyselo budete potřebovat hlavně fazole a pár dalších surovin.
Slyšeli jste již někdy o pokrmu zvaném podbitá pasuľa, případně podbitá fazula? Jedná se o pokrm, který je typický pro Slovensko a Maďarsko, ale snadno si jej můžete připravit také ve své české kuchyni. K přípravě této fazolové polévky na kyselo budete potřebovat hlavně fazole a pár dalších surovin.
- Čas přípravy polévky si můžete zkrátit použitím fazolí z plechovky, případně namočením klasických fazolí den předem.
- Hustotu polévky si můžete upravit podle svého – je-li moc tekutá, přidejte do ní mléko smíchané s mouku, je-li naopak příliš hustá, nebojte se ji rozředit mlékem.
- Do polévky můžete podle chuti přidat také sladkou papriku, česnek, pepř i mrkev.
- Polévku můžete podávat samotnou nebo s chlebem. Pro fazolovou polévku na kyselo je typické, že je velmi hutná a zasytí vás opravdu na dlouhou dobu.
- Když se vám stane, že do polévky přidáte příliš octa, nebojte se její chuť dorovnat cukrem.
- Kromě kopru se dá polévka servírovat také s čerstvou petrželkou či jarní cibulkou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě