NejRecept.cz Část dne Oběd Pohankové karbanátky
Pohankové karbanátky
Recept Pohankové karbanátky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blažena Sadovská

Maso se nahradí pohankou a také jsou fantastické. Změna je někdy vhodná a tato je i chutná. Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   19.1.2015

Pohankové karbanátky

Maso se nahradí pohankou a také jsou fantastické. Změna je někdy vhodná a tato je i chutná. Mňam!

35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 15 PORCÍ:

200 g
pohanka
1 ks
cibule menší
1 lžíce
máslo
600 ml
voda
50 g
strouhanka
2 ks
vejce
100 g
tvrdý sýr
trochu
sůl
trochu
majoránka
podle chuti
podravka
podle chuti
pepř
100 ml
olej na smažení
100 g
strouhanka
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme pohanku, kterou jsme opláchli vodou a osmahneme, zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout.
  2. Do vychladlé kaše přidáme strouhanku, vejce, sůl, majoránku, pepř, trochu Podravky a na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Může se přidat i česnek podle chuti. Vše dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
  3. Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář