Pohankové karbanátky
Maso se nahradí pohankou a také jsou fantastické. Změna je někdy vhodná a tato je i chutná. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
SUROVINY NA 15 PORCÍ:
200 gpohanka
1 kscibule menší
1 lžícemáslo
600 mlvoda
50 gstrouhanka
2 ksvejce
100 gtvrdý sýr
trochusůl
trochumajoránka
podle chutipodravka
podle chutipepř
100 mlolej na smažení
100 gstrouhanka
- Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme pohanku, kterou jsme opláchli vodou a osmahneme, zalijeme vařící vodou, osolíme a uvaříme na hustou kaši. Necháme vychladnout.
- Do vychladlé kaše přidáme strouhanku, vejce, sůl, majoránku, pepř, trochu Podravky a na hrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Může se přidat i česnek podle chuti. Vše dobře promícháme a vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme v horkém oleji.
- Podáváme s bramborami a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pohánkové karbonátky.
KOMENTÁŘE K RECEPTU