NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Houskové knedlíky Zapomeňte na hrnky – tyhle knedlíky vařím ve sklenicích a nemají chybu!
Zapomeňte na hrnky – tyhle knedlíky vařím ve sklenicích a nemají chybu!
Recept Zapomeňte na hrnky – tyhle knedlíky vařím ve sklenicích a nemají chybu!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jitka Smejkalová

Tentokrát jsem se rozhodla pro trochu jinou verzi klasiky – místo hrnků jsem použila sklenice a výsledek? Úplně perfektní! Sklenice od zavařeného masa z Lidlu jsou na knedle jako stvořené. Mají rovný tvar, hladké stěny a knedle z nich po uvaření krásně samy vyskočí. Autor: Jitka Smejkalová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   24.10.2025

Zapomeňte na hrnky – tyhle knedlíky vařím ve sklenicích a nemají chybu!

Tentokrát jsem se rozhodla pro trochu jinou verzi klasiky – místo hrnků jsem použila sklenice a výsledek? Úplně perfektní! Sklenice od zavařeného masa z Lidlu jsou na knedle jako stvořené. Mají rovný tvar, hladké stěny a knedle z nich po uvaření krásně samy vyskočí. Autor: Jitka Smejkalová

20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
3 ks
rohlíky
1 a 1/2 sklenice
mléko
1 a 1/2 sklenice
hrubá mouka
3 ks
vejce
1/2 bal.
prášek do pečiva
tři špetky
sůl
podle potřeby
sádlo
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Pokud máte rádi jednoduché, ale spolehlivé recepty, tyto knedle si zamilujete. Stačí pár běžných surovin, trochu trpělivosti a na světě je dokonalá příloha, kterou můžete podávat k různým jídlům. Ve srovnání s klasickým receptem jsem knedlíky dělala z poloviční dávky, což vyšlo na 6 sklenic. My je budeme mít ke Staročeskému kuthanu podle kuchaře Pepy Nemravy.

  1. Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva. Osolíme, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a promícháme.
  2. Do směsi přidáme studené mléko a žloutky. Znovu promícháme a přidáme nasekanou petrželku.
  3. Sklenice vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.
  4. Z bílků vyšleháme sníh, který vmícháme do hmoty, kterou plníme sklenice. Ty jsem plnila do poloviny, vložila do hrnce s horkou vodou (voda sahá asi do poloviny výšky hrnce) a vařila zakryté 30 minut.
  5. Hotové propíchneme špejlí a vyklopíme.

Knedle jsou univerzální a můžete je podávat s různými druhy masa. Skvělé jsou například k této krkovičce na houbách.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář