NejRecept.cz Dezerty Bábovky Pokud svěží citrónovou bábovku, tak už jen tuhle. Hrnkový recept na neskutečně jemnou a šťavnatou bábovku!
Pokud svěží citrónovou bábovku, tak už jen tuhle. Hrnkový recept na neskutečně jemnou a šťavnatou bábovku!
Pokud svěží citrónovou bábovku, tak už jen tuhle. Hrnkový recept na neskutečně jemnou a šťavnatou bábovku!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   22.2.2023

Pokud svěží citrónovou bábovku, tak už jen tuhle. Hrnkový recept na neskutečně jemnou a šťavnatou bábovku!

Zkusila jsem nový recept na bábovku. Chtěla jsem vyzkoušet něco nového a tak jsem po internetu hledala nějaké sladké, ale zároveň osvěžující. Našla jsem citronono vanilkovou bábovku, která sklidila neskutečný úspěch na rodinné oslavě. Autor: Karambola

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 hrníčky (250 ml)
polohrubá mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva
1/2 lžičky
sůl
200 g
máslo
2 hrnky
moučkový cukr
1 ks
citronová kůra
6 ks
vejce
1 lžička
vanilková esence
1/2 hrníčku
mléko
1/2 hrníčku
citronová šťáva

Poleva:

1 hrnek
moučkový cukr
1 ks
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo spolu s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Postupně přidáme citrónovou kůru a jedno vajíčko po druhém. Za každým přidaným vajíčkem hmotu pořádně vyšleháme.
  2. Přidáme mléko, vanilkovou esenci a citrónovou šťávu.
  3. Na závěr přidáme sypkou směs - mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.
  4. Vznikne nám hustší těsto, které navrstvíme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 40 minut – sledujeme.
  6. Po upečení necháme bábovku vychladnout ve formě na mřížce.
  7. Bábovku vyklopíme a polijeme polevou - moučkový cukr utřeme s citrónovou šťávou. Čím bude poleva hustší, tím lépe bude na bábovce držet.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář