Polévka z červené čočky

Jednoduchá a velmi chutná polévka z červené čočky. Někdo na Silvestra připravuje pouze jednohubky, chlebíčky, saláty, ale já doma klasicky vařím oběd a obvykle to je čočková polévka. Asi jsme si doma tak zvykli na tuto polévku právě v tento čas, že se stala tradiční silvestrovskou. A ještě samozřejmě i kapustnica nesmí chybět. Autor: smiley

Přidal:, 31.12.2016
Kategorie: Polévky
Polévka z červené čočky

Suroviny

200 gčervené čočky
1 ksmrkev
1/2 kscibule
1 1/2 ksklobásy
dle chutisůl, pepř
dle chutimajoránka
3 - 5 stroužkůčesneku
cca 1,4 lvody

Postup přípravy

  1. Nejdříve nakrájíme klobásy a cibuli, mrkev nahrubo nastrouháme.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém zpěníme cibuli a orestujeme kolečka klobás a mrkev.
  3. Do hrnce vlijeme vodu a přidáme čočku.
  4. Vaříme asi 20 minut, poté přidáme sůl, pepř, majoránku - promneme mezi prsty (aby se rozvoněla) a česnek.