Polévka ze žluté dýně s lněnými semínky

Recept Polévka ze žluté dýně s lněnými semínky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zdravá, chutná, plná vitamínů v tomto špatném počasí. Zahušťovala jsem kokosovým mlékem z plechovky. Ta chuť - mňam, škoda, že hrnec zůstal prázdný. Autor: Kvietok278

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

1 ksvětší žlutá dýně
3 ksmenší mrkev
1 ksmenší kedluben
1 kscibule
2 PLmáslo
1 PLkardamom nebo jiné koření
1/2 bal.větší plechovka kokosového mléka
sůl, pepř
lněná semínka
olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou dýni (očistíme od slupky, od semínek), na kostky nakrájený kedluben, na menší kousky nakrájenou mrkev a orestujeme.
  2. Zalijeme horkou vodou a vaříme, dokud není zelenina měkká.
  3. Osolíme, opepříme, přidáme kardamom nebo jiné koření podle chuti a promícháme.
  4. Tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, podle potřeby dolijeme vodu a kokosové mléko. Přivedeme do varu a odstavíme.
  5. Podáváme se semínky a olivovým olejem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit