Polštářkový koláček

Upečené těsto je neuvěřitelně nadýchané a spolu s tím tvarohem je krásně vláčné-takže žádný suchar :))) Potěší i náročného mlsouna, to vám garantuji. Výborný je také s malinami, někdy jsem ho dělala s jahodami nebo borůvkami a to tak, že na tvaroh jsem střídavě ukládala ovoce. Dodali takový osvěžující nádech a samozřejmě i krásné barevně doladili tuto buchtu. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Moučníky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Polštářkový koláček

Suroviny

Těsto:
5 ksvajec
220 ghladké mouky
120 gcukru krupice
125 mloleje
125 mlvody
1 lžičkaprášku do pečiva
3 lžícekakaa
Náplň:
500 gtvarohu
1 sáčekvanilkového pudinku
80 gcukru krupice

Postup přípravy

  1. Bílky a žloutky oddělíme. Žloutky vyšleháme bez cukru, ten budeme přidávat do bílek. Když máme pořádně napěněné žloutky, přidáme vodu, olej a jen polovinu cukru, čili 60g.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud nedostaneme lesklou pěnu. Polovinu sněhu přidáme k rozšlehaným žloutkům, potom přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec pouze vařečkou vmícháme druhou polovinu sněhu.
  3. Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
  4. Z tvarohu, pudinku a cukru vymícháme hladkou hmotu, kterou přendáme do cukrářského sáčku a uděláme na těsto mřížku.
  5. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi půl hodinu.