NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)
Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)
Recept Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: rebeka

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci). Podáváme se zelím a knedlíkem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

rebeka    ·   10.4.2016

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci)

Pomalená krkovice (připraveno v pomalém hrnci). Podáváme se zelím a knedlíkem. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 kg
vepřové krkovice s kostí
5 stroužků
česneku
2 ks
cibule
1 lžíce
sádla
1 lžíce
drceného kmínu
dle chuti
sůl
300 ml
vody
1 kelímek
Bohatá šťáva na světlá masa (Knorr)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso osolíme, okmínujeme a potřeme utřeným česnekem.
  2. Do PH dáme sádlo, na kostičky pokrájenou cibuli, vložíme maso, přidáme vodu a pomalíme 3,5 hodiny na st. 2.
  3. Po částečném vychladnutí maso vykostíme a necháme zcela vychládnout (lépe se pak krájí). Štávu přecedíme přes sítko a přidáme kelímek od Knorru, připravený dle návodu. Necháme provařit a máme hotovo.
  4. Podáváme se zelím a knedlíkem.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář