Pomalená šťavnatá krkovice

Chtělo to pořádný kus masa a nakonec z toho vznikla pomalu pečená dobrůtka, která nemá u nás doma konkurenci. Pokud nám chybí masová chuť, sáhnu stále po tomto receptu. Trvá to sice trochu déle, dokud se krkovice upeče, ale určitě to stojí za to čekání. Při pečení voní celý byt. Někdo to je pouze s chlebem jako my a někdo k tomu dělá ještě domácí kynutý knedlík, případně kysané zelí. Autor: Triniti

Přidal:, 17.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Pomalená šťavnatá krkovice

Suroviny

1 kgkrkovice
5 stroužkůčesnek
2 kscibule
1 PLsádlo
1 PLkmín (drcený)
300 mlvoda
podle chutisůl

Postup přípravy

  1. Připravíme si maso, pořádně ho omyjeme a osušíme.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Osolíme, posypeme drceným kmínem a ještě ho z každé strany ponatíráme prolisovaným česnekem.
  3. Do hrnce dáme rozpustit sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vložíme maso. Zalijeme ho vodou a na malém ohni vaříme cca 3,5 hodiny.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Po 3,5 hodinách maso zkontrolujeme a pokud je nutné dusíme dále. Pokud ne, maso vyjmeme, necháme vychladnout a můžeme podávat.