NejRecept.cz Maso Krůtí maso Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Recept Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Někdy mám trochu strach, že až ti mí drahouškové budou dojídat poslední sousto, tak to ty jejich bříška nevydrží a prostě... prasknou. A dneska k tomu vážně neměli daleko... Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   14.9.2018

Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou

Někdy mám trochu strach, že až ti mí drahouškové budou dojídat poslední sousto, tak to ty jejich bříška nevydrží a prostě... prasknou. A dneska k tomu vážně neměli daleko... Autor: Danka

20 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
krůtího stehenního masa
2 ks
středně velké cibule
4 stroužky
česneku
dle potřeby
olej
2 lžíce
mleté sladké papriky
1 lžička
sušeného tymiánu
10 kuliček
černého pepře
6 kuliček
nového koření
2 ks
bobkové listy
2 lžíce
paprikové pasty (Harissa, Saba a pod., já dala domácí rajčatovo-paprikovou)
1 kelímek
zakysané smetany
2 lžíce
hladké mouky
citronová šťáva dle chuti
masový vývar
sůl, mletý černý pepř
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
  1. Maso po částech zprudka orestujeme na oleji, vyjmeme a uložíme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme cibuli, zarestujeme, přidáme mletou papriku a česnek, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, ode dna pěkně mícháme a necháme v pánvi "odvařit".
  2. Poté vše nalijeme do hrnce k masu a přidáme sůl a koření.
  3. A teď je na vás, zda všechno koření svážete do gázy, v tom případě odpadá složité vybírání a počítání kuliček, ale chuť koření není ve finále tak intenzívní jako v druhém případě, kdy prostě nahážete všechno do hrnce a poté si zahrajete na "zlatokopa". Příprava receptu Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou, krok 1:D
  4. Zalijeme vývarem, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme na nižší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Poté "lovíme" nebo "nelovíme" koření. V misce důkladně rozmícháme zakysanou smetanu s hladkou moukou a směs vlijeme do omáčky. promícháme a necháme další půl hodinku priovařit.
  5. Dochutíme paprikovou pastou, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář