NejRecept.cz Maso Krůtí maso Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Recept Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   28.1.2019

Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou

Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to "bagrovat" velkou lžící. A že teda "bagrovali", jen co je pravda. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
krůtího stehenního masa (na větší kostky)
2 ks
středně velké cibule (nadrobno)
4 stroužky
česneku (nadrobno)
dle potřeby
olej
2 lžíce
mleté sladké papriky
1 lžička
sušeného tymiánu
10 kuliček
černého pepře
6 kuliček
nového koření
2 ks
bobkové listy
2 lžíce
paprikové pasty (Harissa, Saba a pod., já dala domácí rajčatovo-paprikovou)
100 ml
smetany ke šlehání
2 lžíce
hladké mouky
masový vývar
sůl, mletý černý pepř
studená voda
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso po částech zprudka orestujeme na oleji, vyjmeme a uložíme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme cibuli, zarestujeme, přidáme mletou papriku a česnek, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, ode dna pěkně mícháme a necháme v pánvi "odvařit".
  2. Poté vše nalijeme do hrnce k masu a přidáme sůl a koření. A teď je na vás, zda všechno koření svážete do gázy, v tom případě odpadá složité vybírání a počítání kuliček, ale chuť koření není ve finále tak intenzívní jako v druhém případě, kdy prostě nahážete všechno do hrnce a poté si zahrajete na "zlatokopa". Příprava receptu Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou, krok 1
  3. Zalijeme vývarem, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Poté "lovíme" nebo "nelovíme" koření.
  4. V hrnečku rozmícháme trochu studené vody s hladkou moukou a směs vlijeme do omáčky. Promícháme a necháme další půl hodinku provařit. Zjemníme smetanou, necháme asi 10 minut vařit a dochutíme paprikovou pastou, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
  5. Pomalý hrnec není podmínkou, samozřejmě lze tento pokrm připravit i v klasickém nebo tlakovém hrnci na plotně.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář