NejRecept.cz Maso Krůtí maso Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Recept Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to "bagrovat" velkou lžící. A že teda "bagrovali", jen co je pravda. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   28.1.2019

Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou

Tak tuhle dobrotu si kluci vždycky přejí servírovat na hluboký talíř, aby se tam vešlo co nejvíce omáčky a dalo se to "bagrovat" velkou lžící. A že teda "bagrovali", jen co je pravda. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
krůtího stehenního masa (na větší kostky)
2 ks
středně velké cibule (nadrobno)
4 stroužky
česneku (nadrobno)
dle potřeby
olej
2 lžíce
mleté sladké papriky
1 lžička
sušeného tymiánu
10 kuliček
černého pepře
6 kuliček
nového koření
2 ks
bobkové listy
2 lžíce
paprikové pasty (Harissa, Saba a pod., já dala domácí rajčatovo-paprikovou)
100 ml
smetany ke šlehání
2 lžíce
hladké mouky
masový vývar
sůl, mletý černý pepř
studená voda
citronová šťáva
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
  1. Maso po částech zprudka orestujeme na oleji, vyjmeme a uložíme do pomalého hrnce. Do výpeku vsypeme cibuli, zarestujeme, přidáme mletou papriku a česnek, opět zarestujeme, zalijeme vývarem, ode dna pěkně mícháme a necháme v pánvi "odvařit".
  2. Poté vše nalijeme do hrnce k masu a přidáme sůl a koření. A teď je na vás, zda všechno koření svážete do gázy, v tom případě odpadá složité vybírání a počítání kuliček, ale chuť koření není ve finále tak intenzívní jako v druhém případě, kdy prostě nahážete všechno do hrnce a poté si zahrajete na "zlatokopa". Příprava receptu Pomalené krůtí maso na paprice s těstovinou, krok 1
  3. Zalijeme vývarem, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme na nižžší stupeň asi 2 a 1/2 hodinky. Poté "lovíme" nebo "nelovíme" koření.
  4. V hrnečku rozmícháme trochu studené vody s hladkou moukou a směs vlijeme do omáčky. Promícháme a necháme další půl hodinku provařit. Zjemníme smetanou, necháme asi 10 minut vařit a dochutíme paprikovou pastou, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
  5. Pomalý hrnec není podmínkou, samozřejmě lze tento pokrm připravit i v klasickém nebo tlakovém hrnci na plotně. Krůtí maso na paprice máme hotové. Dobrou chuť.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář