Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček. Autor: sonizna

Přidal:, 14.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Pomalu pečený bůček

Suroviny

600 gbůček s kostí a kůží
2 lžičkysůl
1 lžičkapepř černý mletý

Postup přípravy

  1. Bůček omyjeme a kůžičku nahoře nařízneme do mřížky. Dáme do pekáčku. Podlijeme horkou vodou, kůže se trochu rozevře. Vodu slijeme a do bůčku vmasírujeme sůl a pepř.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Poté pečeme 30 minut na 200 °C, snížíme teplotu a pečeme ještě 2,5 hodiny na 160 °C.
  3. Občas bůček polijeme v průběhu pečení výpekem.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  4. Podáváme s chlebem a hořčicí, nebo s bramborem.