NejRecept.cz Maso Vepřové maso Pomalu pečený bůček
Pomalu pečený bůček
Recept Pomalu pečený bůček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: sonizna

Pomalu pečený bůček. Autor: sonizna

sonizna    ·   14.6.2016

Pomalu pečený bůček

Pomalu pečený bůček. Autor: sonizna

45 min
Čas přípravy
150 min
Čas vaření
Suroviny
600 g
bůček s kostí a kůží
2 lžičky
sůl
1 lžička
pepř černý mletý
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
150 min
Čas vaření
  1. Bůček omyjeme a kůžičku nahoře nařízneme do mřížky. Dáme do pekáčku. Podlijeme horkou vodou, kůže se trochu rozevře. Vodu slijeme a do bůčku vmasírujeme sůl a pepř.
  2. Poté pečeme 30 minut na 200 °C, snížíme teplotu a pečeme ještě 2,5 hodiny na 160 °C.
  3. Občas bůček polijeme v průběhu pečení výpekem.
  4. Podáváme s chlebem a hořčicí, nebo s bramborem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář