Pomalu pečený bůček

Přidal: sonizna, 14.6.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pomalu pečený bůček. Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: sonizna, 14.6.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
600 gbůček s kostí a kůží
2 lžičkysůl
1 lžičkapepř černý mletý
- Bůček omyjeme a kůžičku nahoře nařízneme do mřížky. Dáme do pekáčku. Podlijeme horkou vodou, kůže se trochu rozevře. Vodu slijeme a do bůčku vmasírujeme sůl a pepř.
- Poté pečeme 30 minut na 200 °C, snížíme teplotu a pečeme ještě 2,5 hodiny na 160 °C.
- Občas bůček polijeme v průběhu pečení výpekem.
- Podáváme s chlebem a hořčicí, nebo s bramborem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU