Pomerančová Panna Cotta

Nepečené plněné sklenice, to je taková jistota, pokud se k vám chystá návštěva a vy nemáte upečený nějaký koláček. Základ sušenkový je již velmi otřepaný, tak jsem vyzkoušela udělat základ z perníčků. Je to docela dobrá kombinace se smetanovou pěnou. Ještě k tomu čerstvé ovoce a pochoutka je hotová. Autor: Luckazubata

Recept Pomerančová Panna Cotta

Suroviny

250 mlsmetany
2 lžícemedu
1 kspomeranč
dle potřebyželatina pláty
100 gperníčků
80 gmásla
něco na dozdobení

Postup přípravy

  1. Perníčky rozmixujeme s roztopeným máslem.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  2. Touto směsí naplníme připravené skleničky.
  3. V hrnci si zehřejeme smetanu s medem, přidáme šťávu z pomeranče a pokud chceme, tak i dužinu. Nakonec přidáme želatinu, kterou jsme si předem namočili do vody.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem
  4. Smetanovou směs přidáme do skleniček a dozdobíme například mandarinkami.
  5. Po zchládnutí dáme ztuhnout do lednice.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce