NejRecept.cz Dezerty Moučníky Pomerančové řezy se želatinou
Pomerančové řezy se želatinou
Recept Pomerančové řezy se želatinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   10.11.2016

Pomerančové řezy se želatinou

Dělala jsem pomerančové řezy na oslavu. My máme rádi řezy se želatinou a obzvláště tyto. Jsou fantastické, osvěžující a každý i pochválil, jak pěkně vypadaly. Autor: Petra H

Suroviny

Těsto:

5 ks
vajec
130 g
krupicového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
5 lžic
oleje
170 g
hladké mouky

Pomerančová náplň:

1 litr
pomerančového džusu
3 bal.
vanilkového pudinku
3 lžíce
krupicového cukru
125 g
másla
3 bal.
pomerančové piškoty Jaffa

Pomerančová pěna:

2 bal.
pomerančové želatiny
250 ml
vody
400 ml
šlehačky
150 g
bílého jogurtu
cukr podle chuti

Pomerančové želatina:

1 bal.
pomerančové želatiny
250 ml
vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Žloutky metličkou rozšleháme s vanilkovým cukrem a zašleháme do bílků. Potom přimícháme olej a zlehka vmícháme hladkou mouku.
  2. Z pomerančového džusu, vanilkových pudinků a cukru uvaříme pudink a do horkého dobře zamícháme 125 g másla. Nalijeme na vychladlý piškot. Na pudinkovou náplň naskládáme pomerančové Jaffa piškoty.
  3. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, pak jí trochu zahřejeme, aby se rozpustila (nesmí se vařit) a zamícháme jí do bílého jogurtu a to vše vmícháme do vyšlehané šlehačky a nalijeme na piškoty. Necháme ztuhnout.
  4. Pomerančovou želatinu necháme nabobtnat v 250 ml vody, zahřejeme, aby se rozpustila a nalijeme na pomerančovou pěnu. Necháme opět vychladnout. Zdobíme dle vlastní fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář