Pomerančovo-kokosové crinkles

Recept Pomerančovo-kokosové crinkles

Přidal: , 13.4.2016

Kategorie: Dezerty, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pomerančovo-kokosové crinkles. Cukr utvoří popraskaný vzhled. Budou ještě trochu měkké, když je vyndám a po vychladnutí je naskládám do uzavíratelné dózy, aby se na vzduchu nevysušili. Autor: Lenulka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 13.4.2016

Kategorie: Dezerty, Vánoční cukroví, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto :

150 gkrupicového cukru
240 ghladké mouky
90 gstrouhaného kokosu
1/2prášku do pečiva
2 ksvajíčka
60 gmásla
1 kspomeranč - kůra + šťáva z půlky

Na dohotovení :

100 gmoučkový cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cukr a máslo vyšlehám v misce do hladké pěny, přidám vajíčka a znovu našlehám. Potom přidám kůru a šťávu z pomeranče a zlehka promíchám.
  2. Nakonec vmíchám kokos a mouku s práškem do pečiva.
  3. Vzniklé těsto bude trochu lepivé, nechám ho asi hodinu odpočinout v chladu.
  4. Těsto odebírám lžičkou a rukou tvaruji kuličky velikosti vlašského ořechu (nebo spíše ještě trochu menší, protože při pečení naběhnou). Obalím v prosátém moučkovém cukru a rovnám na plech s pečícím papírem.
  5. Peču v troubě vyhřáté na 170 °C, asi 15 minut. Cukr utvoří popraskaný vzhled. Budou ještě trochu měkké, když je vyndám. Po vychladnutí je naskládám do uzavíratelné dózy, aby se na vzduchu nevysušili.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit