Pomerančový chlebíček

Přidal: luckazubata, 10.7.2016
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pomerančový chlebíček s citrónovou chutí. Pokud přidáme do těsta máslo, dostanete chutný poctivý domácí sladký chlebíček. Autor: Lucka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: luckazubata, 10.7.2016
SUROVINY
150 gmásla nebo jiného tuku
150 gpískového cukru
3 ksvejce
asi 5 lžicmléka
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžícecitronové šťávy
200 gpolohrubé mouky
2 lžičkykypřícího prášku do pečiva
tuk na vymazání, hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr, čokoláda na dozdobení
- Formu na chlebíček či srnčí hřbet vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu na 170 stupňů.
- Změklý tuk dobře utřeme s cukrem, postupně přidáváme vejce, ostatní suroviny a dobře našleháme.
- Kypré těsto rozetřeme do připravené formy a povrch uhladíme stěrkou.
- Vložíme do předehřáté trouby a asi 40 minut pečeme dozlatova. Upečený chlebíček můžeme pocukrovat nebo polít čokoládou. Vychladlý chlebíček krájíme na plátky a podáváme například ke kávě.
KOMENTÁŘE K RECEPTU