Póorková pomazánka na chlebíčky

Vynikající pomazánka vhodná i jako základ pro chlebíčky. Nyní se tento recept určitě hodí, protože se blíží Silvestr a mnoho z vás bude připravovat obložené mísy, chlebíčky, rohlíčky nebo sucháriky. Namísto obyčejného másla nebo paštiky určitě použijte domácí pomazánku. Já zvyknu chlebíčky potírat i bramborovým nebo vlašským salátem, ale pokud nezvýšilo z Vánoc, vždy udělám tuto chutnou pórkovú pomazánku. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 27.12.2016
Kategorie: Pomazánky, Silvestr a Nový rok
Póorková pomazánka na chlebíčky

Suroviny

1 bal.pomazánkové máslo bez příchuti (choceňské)
1 lžícedijonské hořčice
3 lžícemajonézy delikátní (Hellmanns)
1 kspórek (jen bílá část)
100 gloveckého salámu
dle chutipepř, sůl

Postup přípravy

  1. V misce smícháme pomazánkové máslo, hořčici, majonézu, přidáme pepř a vymícháme dohladka.
  2. Přidáme na velmi jemno nakrájený pórek, lovečák, který nastrouháme na slzičkovém struhadle. Všechno promícháme, případně dosolíme.
  3. Necháme vychladit a mažeme např. na chlebíčky nebo jednohubky.
  4. Pokud nemáte rádi dijonskou hořčici, můžete použít i obyčejnou, ale ta originální chuť dijonské hořčice k tomu pasuje jako ... :) vždyť víte. :)))))))

Můj blog: Vaření s Tomem