Pórková omáčka

Hranolky, to jsou moje srdcovka. Je to sice mega nezdravé jídlo, ale tak co udělám, když mně tak velmi chutnají. Dnes jsme měli k obědu kuřecí restované prsa na smetanové omáčce s pórkem. Pórek je zelenina, která má svou typickou chuť a málo lidí ho má v oblibě. Já bych ho mohla klidně jíst i každý den, nedělá mi to problém. K této omáčce se klidně hodí i rýže nebo těstoviny. Autor: HeMiShEk

Přidal:, 16.1.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Omáčky
Pórková omáčka

Suroviny

1 kskuřecí prso
1 kssmetana na vaření
1 kspórek
sůl, pepř
sušený česnek
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
voda, olej

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do misky a okořeníme(sůl, pepř, česnek, papriky). Zakapeme olejem a promícháme. Necháme uležet.
  2. Mezitím si nakrájíme celý pórek. V pánvi si rozehřejeme olej a všechen pórek trochu osmahneme. Poté přidáme maso a krátce osmažíme.
  3. Přilijeme trochu vody a pod pokličkou necháme dusit. Jakmile máme maso hotové přilijeme smetanu, krátce povaříme a máme hotovo.
  4. Podáváme nejlépe s hranolkami. Přeji dobrou chuť.=)