Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry. Autor: remcula

Přidal:, 20.6.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Maso, Vnitřnosti
Recept Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Suroviny

Na směs do portobella:
6 kusůportobello
100 gniva
2-3 lžícesmetana 12%
50 gšunka
1 lžícepetrželka zelená, nasekaná
1 lžíce (i méně) olej
podle počtu stolovníků věpřová játra

Postup přípravy

  1. Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku. Pak přidáme 2-3 lžíce smetany 12% a všechno částečně rozvaříme. Ve směsi by ještě měly zůstat kousky nivy. (nesolíme, niva je slaná) Nakonec jsem přidala trochu nasekané zelené petrželky.
  3. Vzniklou směsí jsem naplnila portobella a dala do vyhřáté trouby zapéct na 200 stupňů asi na 15 min. K tomu jsem měla restovaná vepřová játra, ale lze použít i různě upravené brambory.Tip: Velikonoční mazanec