Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Recept Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry

Přidal: , 20.6.2016

Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Portobello plněné šunkou, nivou a smetanou s restovanými vepřovými játry. Autor: remcula

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.6.2016

Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd

SUROVINY

Na směs do portobella:

6 kusůportobello
100 gniva
2-3 lžícesmetana 12%
50 gšunka
1 lžícepetrželka zelená, nasekaná
1 lžíce (i méně) olej
podle počtu stolovníků věpřová játra

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".
  2. Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku. Pak přidáme 2-3 lžíce smetany 12% a všechno částečně rozvaříme. Ve směsi by ještě měly zůstat kousky nivy. (nesolíme, niva je slaná) Nakonec jsem přidala trochu nasekané zelené petrželky.
  3. Vzniklou směsí jsem naplnila portobella a dala do vyhřáté trouby zapéct na 200 stupňů asi na 15 min. K tomu jsem měla restovaná vepřová játra, ale lze použít i různě upravené brambory.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit