NejRecept.cz Dezerty Moučníky Povidloň alá Petra
Povidloň alá Petra
Recept Povidloň alá Petra
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Petra H

Řezy z křehkého těsta plné fantastické tvarohové šlehačky s chutí vanilky. Jako osvěžení vás překvapí vrstva povidel. Autor: Petra H

Petra H Petra H    ·   16.10.2016

Povidloň alá Petra

Řezy z křehkého těsta plné fantastické tvarohové šlehačky s chutí vanilky. Jako osvěžení vás překvapí vrstva povidel. Autor: Petra H

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 ml
vody
100 g
tuku
špetka
soli
200 g
hladké mouky
5 ks
vajec

Krém:

750 ml
rostlinné šlehačky
750 g
tvarohu
3 bal.
vanilkové cukry

Na dokončení:

povidla
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Do vody dáme tuk a špetku soli a přivedeme k varu. Až se tuk rozpustí, vsypeme najednou hladkou mouku a důkladně mícháme, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno kastrolu. Těsto mícháme asi 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak a z těsta vznikne koule.
  2. Pak těsto přendáme do studené mísy, necháme mírně vychladnout a pak postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Dva plechy o velikosti 38x25 důkladně vymažeme, těsto rozdělíme na 2 poloviny, rozetřeme na plechy a upečeme.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, asi 10 min. Potom necháme pláty vychladnout a jeden plát rozkrájíme na čtverce.
  4. Šlehačku vyšleháme, aby byla tuhá, přidáme vanilkové cukry a pak zašleháme tvarohy.
  5. Jeden plát potřeme povidly, na ně rozetřeme krém a na krém poskládáme čtverce z druhého plátu. Pak poprášíme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář