Povidloň alá Petra
Řezy z křehkého těsta plné fantastické tvarohové šlehačky s chutí vanilky. Jako osvěžení vás překvapí vrstva povidel. Autor: Petra H
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
500 mlvody
100 gtuku
špetkasoli
200 ghladké mouky
5 ksvajec
Krém:
750 mlrostlinné šlehačky
750 gtvarohu
3 bal.vanilkové cukry
Na dokončení:
povidla
- Do vody dáme tuk a špetku soli a přivedeme k varu. Až se tuk rozpustí, vsypeme najednou hladkou mouku a důkladně mícháme, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno kastrolu. Těsto mícháme asi 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak a z těsta vznikne koule.
- Pak těsto přendáme do studené mísy, necháme mírně vychladnout a pak postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Dva plechy o velikosti 38x25 důkladně vymažeme, těsto rozdělíme na 2 poloviny, rozetřeme na plechy a upečeme.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, asi 10 min. Potom necháme pláty vychladnout a jeden plát rozkrájíme na čtverce.
- Šlehačku vyšleháme, aby byla tuhá, přidáme vanilkové cukry a pak zašleháme tvarohy.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Lekvárnik alá Petra.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Friesentorte vom Blech alla Petra an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Lekváros-túrókrémes szelet.
KOMENTÁŘE K RECEPTU