Povidlové buchty/knedlíky na páře

Tak dnes takto, nasladko. Já pařím buchty/knedlíky ještě způsobem našich starým mám. Mám i nové nádoby na paření, ale takto jsou hotové dříve a jsou mnohem nadýchanější a lepší. Takže už asi zůstanu připři starém tradičním paření. Autor: Milka

Přidal:, 24.4.2019
Kategorie: Sladká jídla, Ovocné knedlíky, Dezerty, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Povidlové buchty/knedlíky na páře

Suroviny

1,5 kgpolohrubé mouky
1 lvlažného mléka
špetkasoli
2 ksvajíčka
3 PLcukru
2 kostkydroždí
50 mloleje
povidla
máslo
granko nebo ořechy, mák, tvaroh

Postup přípravy

  1. Kvásek uděláme z droždí, trochy mléka a lžičky cukru - necháme vykynout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Ostatní suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které necháme vykynout 60 minut.
  3. Vykynuté těsto na vále vyválíme (já ho vytahuji), nakrájíme na čtverce a plníme povidly.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vytvarujeme buchty/knedlíky a necháme ještě 10 minut odpočívat. Potom paříme 10 minut. Voda v hrnci musí vřít a musí sahat 2-3 cm pod sítko, na kterém jsou buchty/knedlíky.
  5. Ještě horké potíráme máslem a posypeme grankem, ořechy, mákem, tvarohem ...Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky