NejRecept.cz Dezerty Koláče Povidlové koláčky z majonézy
Povidlové koláčky z majonézy
Recept Povidlové koláčky z majonézy

Ale koláčky jsem slíbila, takže i kdybych měla padnout na hubu, prostě budou... :D Samozřejmě že nemohly být pouze obyčejné, to je asi moje diagnóza, že s každým dezertem se musím pořádně vyhrát. Tentokrát jsem z drobenky tvořila malé kuličky a souměrně je ukládala na koláčky. Trvalo to sice déle, ale o to hezčí byly na talíři. Sice krátce, protože moji pažravci je kradli jedna radost, ale nevadí :) Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   1.11.2018

Povidlové koláčky z majonézy

Ale koláčky jsem slíbila, takže i kdybych měla padnout na hubu, prostě budou... :D Samozřejmě že nemohly být pouze obyčejné, to je asi moje diagnóza, že s každým dezertem se musím pořádně vyhrát. Tentokrát jsem z drobenky tvořila malé kuličky a souměrně je ukládala na koláčky. Trvalo to sice déle, ale o to hezčí byly na talíři. Sice krátce, protože moji pažravci je kradli jedna radost, ale nevadí :) Autor: Danka

60 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
Těsto:
400 g
hladké mouky
50 g
polohrubé mouky
2 lžíce
krystalu
200 ml
vlažného mléka
3 ks
žloutky
100 g
majonézy
1 kostka
čerstvého droždí
špetka
soli
1 sklenice
domácích švestkových povidel
rum dle chuti
Na zdobení tukovým těstem:
100 g
polohrubé mouky
50 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
50 g
změklého másla
1 lžíce
bílku
Postup receptu
Vytisknout
60 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
  1. Těsto zpracováno a vykynuto v pekárně. Z vykynutého tvořit malé kuličky a dlaní zploštit na plechu s pečícím papírem, každý plech pak zakrýt igelitem proti osychání. Z této dávky jsem udělala 50 malých koláčků (na 2 velké plechy).
  2. Když budete mít všechny koláčky na plechu, začnete postupně vždy do těch nejvykynutějších koláčků tvořit důlky na povidla (já dělám postaru jako moje babička...vajíčkem Příprava receptu Povidlové koláčky z majonézy, krok 1:-)), pak potřete okraje bílkem, naplníte povidly, posypete drobenkou a pečete asi 20 minut na 160 stupňů. Jeden plech se peče, další připravujete, tzn. důlky, potřít, naplnit, posypat atd...
  3. Tukové těsto:
    "Uhňácáme" rukama jakési těsto a na chvilku ho vložíme do ledničky. Poté z něj válíme v prstech malinké kuličky (asi jako hrášek).
  4. Ty po potření koláčků bílkem pokládáme po obvodu místo drobenky (množství mělo stačit na tuto várku koláčků, já asi dělala kuličky větší, takže na pár koláčků se nedostalo, posypala jsem je tedy klasickou drobenkou).
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
janatka    ·   7.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Jsou vynikající, nadýchané, jemné. Moc nám chutnali. Krásně se pracuje s těstem.

NejLucka NejLucka    ·   11.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Díky :)

Hanenks    ·   10.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Jak je mozne,ze nemuzu pridat fotku ?

NejLucka NejLucka    ·   10.11.2019   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den. Vypíše vám to nějakou chybu? Jak velkou fotku nahráváte? Nahrát fotku by neměl být problém.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář