Povidlové válečky ze zakysané smetany

Naplnit je můžete marmeládou, povidly, oříškovou náplní, mákem, nutelou, čokoládou nebo dokonce i kokosem. Těsto je ze zakysané smetany, při práci se vůbec netrhá a po upečení je jemné a křehké. Určitě zkuste. Autor: Mineralka

Přidal:, 13.5.2019
Kategorie: Koláče, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Povidlové válečky ze zakysané smetany

Suroviny

Těsto:
400 ghladká mouka
250 ghera
200 gzakysaná smetana
špetkasůl
Dále:
ořechová, maková
marmeláda/povidla
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme kuličku. Těsto nechávám odležet v chladničce během celé noci. Pokud však nestíháte, odložte alespoň na hodinu do mrazničky.
  2. Těsto rozválíme, nakrájíme na proužky, na kraj navrstvíme náplň a přeložíme. Nožem nakrájíme a ukládáme na plech. Pečeme na 180 st. asi 15-20 minut.
  3. Obalíme v moučkovém cukru ještě za horka.
  4. Já jsem použila povidla a ořechovou náplň. Z této dávky vyšlo cca 25 kusů.