Prácheňský vepřový řízek

Prácheňský vepřový řízek. Autor: Simona

Přidal:, 24.9.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Hlavní jídla
Recept Prácheňský vepřový řízek

Suroviny

Budeme potřebovat:
750 gvepřové kýty
50 goleje
40 gmásla
50 gjemné hořčice
150 gsladkokyselých okurek
100 gtvrdého sýra
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Nakrájíme řízky a překrojíme na 2 plátky na jednu porci, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na horkém oleji, výpek zjemníme máslem.Tip: Velikonoční mazanec
  2. Na talíři přelijeme výpekem, potřeme jemnou hořčicí, na jeden plátek masa navršíme okurky nakrájené na nudličky, druhý plátek posypeme jemě strouhaným sýrem.