Prácheňský vepřový řízek

Prácheňský vepřový řízek. Autor: Simona

Přidal:, 24.9.2015
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Recept Prácheňský vepřový řízek

Suroviny

Budeme potřebovat:
750 gvepřové kýty
50 goleje
40 gmásla
50 gjemné hořčice
150 gsladkokyselých okurek
100 gtvrdého sýra
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Nakrájíme řízky a překrojíme na 2 plátky na jednu porci, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na horkém oleji, výpek zjemníme máslem.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na talíři přelijeme výpekem, potřeme jemnou hořčicí, na jeden plátek masa navršíme okurky nakrájené na nudličky, druhý plátek posypeme jemě strouhaným sýrem.