Pracny alá Petra

Jednoduchý recept, který každý zná od své mamky, ta to zná zase od své mamky a takto se to dědilo z generace na generaci. Každý má jiný recept, každý si ho přizpůsobuje podle sebe a podle mě je tento nejlepší. Pracny jsou křehké, z formičky vyskakují samy a nemají žádnou chybu. Po upečení je necháme vychladnout a pak je poprášíme (pouze jemně) moučkovým cukrem. Autor: Petra H.

Přidal:, 31.10.2017
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoce, Vánoční cukroví
Pracny alá Petra

Suroviny

300 ghladké mouky
200 gcukr moučka
200 gtuku
80 gmleté vlašské ořechy
80 gmleté mandle
1 ksvejce
1 lžičkaskořice
1 lžícekakaa
1 bal.vanilkový cukr
mletý hřebíček (5 - 6 kusů)
citrónová kůra

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet.
  2. Těsto plníme do formiček a upečeme.
  3. Pečeme klasika jako ostatní vánoční cukroví - 170 st. dozlatova, cca 7-10 min. sledujeme.
  4. Vychladlé vyklopíme a pocukrujeme.