NejRecept.cz Část dne Oběd Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí
Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí
Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   30.3.2018

Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí

Slaný koláč, který po ochutnání zařadíte mezi favority slaných koláčů. Se slaninou, cibulí a bramborami v těste. Originální recept na tradiční bramborové kynuté těsto, které je velmi jemné a chutné i samotné, bez jakýchkoliv surovin navrchu. Se zakysanou smetanou a slaninou to je neurveriteľná dobrota. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
150 ml
teplé mléko
1 lžičku
kr. cukr
1 lžička
sůl
1 ks
vejce
3 PL
olej
1/2 kostky
droždí
2 ks
uvařené brambory
350 g
zakysaná smetana
200 g
uzená slanina
2 ks
červená cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Klasicky připravíme kvásek. V teplém mléce rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a necháme 15 minut stát.
  2. Ostatní suroviny kromě zakysané smetany, slaniny a cibule smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Uvěřené brambory je nejlépe nastrouhat na struhadle, lépe se vám zapracují do těsta.
  3. Vypracované těsto necháme kynout jednu hodinu a po vykynutí ho vytvarujeme do vyššího plechu. Plech jsme vymastili tukem.
  4. Potřeme zakysanou smetanou, posypeme cibulí a nakrájenou slaninou a dáme péct.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.
Komentáře k receptu
citronek    ·   16.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

dělám s tvarohem ale malé koláčky (udělám kuličku a sklenkou udělám střed)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář