Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí

Slaný koláč, který po ochutnání zařadíte mezi favority slaných koláčů. Se slaninou, cibulí a bramborami v těste. Originální recept na tradiční bramborové kynuté těsto, které je velmi jemné a chutné i samotné, bez jakýchkoliv surovin navrchu. Se zakysanou smetanou a slaninou to je neurveriteľná dobrota. Autor: Mineralka

Přidal:, 30.3.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Pradávný recept na chutný podplamenník se slaninou a cibulí

Suroviny

500 ghladká mouka
150 mlteplé mléko
1 lžičkukr. cukr
1 lžičkasůl
1 ksvejce
3 PLolej
1/2 kostkydroždí
2 ksuvařené brambory
350 gzakysaná smetana
200 guzená slanina
2 ksčervená cibule

Postup přípravy

  1. Klasicky připravíme kvásek. V teplém mléce rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí a necháme 15 minut stát.
  2. Ostatní suroviny kromě zakysané smetany, slaniny a cibule smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Uvěřené brambory je nejlépe nastrouhat na struhadle, lépe se vám zapracují do těsta.
  3. Vypracované těsto necháme kynout jednu hodinu a po vykynutí ho vytvarujeme do vyššího plechu. Plech jsme vymastili tukem.
  4. Potřeme zakysanou smetanou, posypeme cibulí a nakrájenou slaninou a dáme péct.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 20 minut.