Čalamáda je tradiční zeleninová směs, která se připravuje z čerstvé zeleniny, jako jsou papriky, okurky, zelí a cibule. Skvěle doplňuje různé pokrmy, dodává jim křupavost a výraznou chuť. Autor fotografií: Petra Bittnerová
Čalamáda je tradiční zeleninová směs, která se připravuje z čerstvé zeleniny, jako jsou papriky, okurky, zelí a cibule. Skvěle doplňuje různé pokrmy, dodává jim křupavost a výraznou chuť. Autor fotografií: Petra Bittnerová
Pyrosiřičitan draselný zajistí, aby zelí v čalamádě nezhnědlo. Pokud použijete letní zelí, čalamáda může změknout, zatímco ze zimního zelí bude dokonale křupavá. Pro jemně pikantní chuť můžete přidat 2-3 feferonky. Čalamáda se skvěle hodí k masu a různým obědem, kde dodá jídlu svěžest a výraznou chuť.
Autor receptu: Magdaléna Kvocerová
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě