Masopust ani období po něm si bez koblih nedovedu představit. Když už je ale dělám, tak opravdu poctivě – z nadýchaného kynutého těsta, které plním džemem a následně smažím v rozpáleném oleji. Výsledný pokrm se doslova rozplývá na jazyku. Určitě vyzkoušejte. Koblihy stojí za to.
Masopust ani období po něm si bez koblih nedovedu představit. Když už je ale dělám, tak opravdu poctivě – z nadýchaného kynutého těsta, které plním džemem a následně smažím v rozpáleném oleji. Výsledný pokrm se doslova rozplývá na jazyku. Určitě vyzkoušejte. Koblihy stojí za to.
Jemné a nadýchané koblihy jsou jedním z nejoblíbenějších sladkých pokrmů, které doma připravuji. Někdy dávám domácí džem navrch, jindy dovnitř. Tentokrát jsem se rozhodla pro druhou variantu a na plnění jsem použila sladký jahodový džem podle tohoto receptu.
Pokud byste chtěli dát džem navrch koblih, před smažením do nich nezapomeňte udělat menší důlek. Džem na nich pak bude lépe držet. A pokud by se vám nechtělo čekat na vykynutí těsta, vyzkoušejte tento recept na kefírové koblihy bez kynutí.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě