Doudlebské ušaté koláče jsou šťavnaté, jemné a velmi chutné. Připravuji je běžně během roku i na svátky. Doma je máme velmi rádi k snídani, jako rychlou svačinu nebo jako chutný dezert. Autor: Helča Kočovská
Doudlebské ušaté koláče jsou šťavnaté, jemné a velmi chutné. Připravuji je běžně během roku i na svátky. Doma je máme velmi rádi k snídani, jako rychlou svačinu nebo jako chutný dezert. Autor: Helča Kočovská
Tyto kynuté koláče plním tvarohovou, makovou a ořechovou náplní a povidly, která jsou dostatečně výrazná. Následně je ještě zdobím ořechy a rozinkami, které lze nahradit jakýmkoli jiným sušeným ovocem.
Koláče po vychladnutí krájíme tak, aby každý kousek obsahoval všechny náplně. Nejlepší jsou trojúhelníky. Před podáváním můžeme koláče ještě posypat moučkovým cukrem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě