NejRecept.cz Dezerty Koláče Pravé Honzovy buchty, které jsou měkké jako obláček. Plnit je můžete marmeládou, Nutellou i ořechy.
Pravé Honzovy buchty, které jsou měkké jako obláček. Plnit je můžete marmeládou, Nutellou i ořechy.
Recept Pravé Honzovy buchty, které jsou měkké jako obláček. Plnit je můžete marmeládou, Nutellou i ořechy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Margita Markovičová

Honzovy buchty připravuji velmi ráda, protože jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Navíc jsou syté, takže se hodí i k obědu nebo snídani. Autor: Margita Markovičová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.12.2024

Pravé Honzovy buchty, které jsou měkké jako obláček. Plnit je můžete marmeládou, Nutellou i ořechy.

Honzovy buchty připravuji velmi ráda, protože jsou křupavé na povrchu a měkké uvnitř. Navíc jsou syté, takže se hodí i k obědu nebo snídani. Autor: Margita Markovičová

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
600 g
polohrubá mouka
300 – 350 ml
mléko
špetka
sůl
1 kostka
droždí
4 lžíce
krystalový cukr
7 lžic
olej
podle chuti
marmeláda
podle potřeby
máslo (na potření)
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření

Honzovy buchty jsou jednoduché a rychlé. Plnit se dají čímkoli. Já mám ráda domácí marmeládu – ideálně tu kyselejší, která skvěle kontrastuje se sladkým a nadýchaným těstem. Použít však můžete i Nutellu nebo různé ořechové či makové náplně.

  1. Na těsto si připravíme kvásek. Ostatní ingredience (kromě marmelády a másla na potření) promícháme v míse a když je kvásek hotový, přidáme ho k nim.
  2. Vypracujeme pevné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.
  3. Po vykynutí těsto jemně prohněteme, vyválíme a nakrájíme – velikost jednotlivých dílů závisí na tom, jak velké chcete buchty. Těsto naplníme marmeládou, Nutellou nebo jakoukoli jinou náplní, stočíme a skládáme na plech vymazaný máslem.
  4. Každou buchtičku před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Následně vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 25 minut.

Hotové buchty můžete před podáváním posypat moučkovým cukrem. Výborné jsou nejen v den pečení, ale i druhý den. Aby si však kynuté těsto zachovalo svou měkkost a neoschlo, vložte je do uzavíratelné nádoby.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář