Marokánky jsou tradičním vánočním pečivem, které pečeme každé svátky. Dokonce se u nás doma objevují i běžně během roku. Skvělé jsou například ke kávě nebo čaji. Na přípravu marokánek jsem vyzkoušela již několik receptů, ale tento se mi osvědčil nejvíce. Autor: Jana Jančíková
Marokánky jsou tradičním vánočním pečivem, které pečeme každé svátky. Dokonce se u nás doma objevují i běžně během roku. Skvělé jsou například ke kávě nebo čaji. Na přípravu marokánek jsem vyzkoušela již několik receptů, ale tento se mi osvědčil nejvíce. Autor: Jana Jančíková
Spojení ořechového těsta se sušeným ovocem a čokoládovou polevou je více než dokonalé. Vánoční pečivo má perfektní chuť a dlouhou trvanlivost, a proto je na svátky ideální. Další výhodou je, že si recept můžete přizpůsobit přesně podle svých představ – záleží jen na vás, jaké ořechy či sušené/kandované ovoce použijete.
Místo klasického polévání je lepší čokoládu nanášet a roztírat silikonovou stěrkou. Na cukroví tak nezůstanou části s velkým množstvím čokolády a celková práce je mnohem čistější.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě