Pravé nadýchané lívance

Recept Pravé nadýchané lívance
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pravé lívance se mají připravovat z hrubé mouky, droždí a krystalového cukru. Žádná rychlovka, která je připravena za pár minut. Je velmi důležité, aby těsto trochu nakynulo, aby byly po upečení krásně nadýchané a jemné jako peříčko. Autor: Blažka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 mlmléko
400 ghrubá mouka
1/2 kostkydroždí
40 gkrystalový cukr
1 ksvejce
špetkasůl
na smažení trochuolej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí.
  2. Přidám jedno vajíčko, cukr, špetku soli a teplé, ne horké mléko.
  3. Těsto důkladně vyšlehám a nechám půl hodinu kynout.
  4. Po vykynutí smažim na troše oleje na rozpálené pánvi.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit