NejRecept.cz Sladká jídla Lívance Pravé nadýchané lívance
Pravé nadýchané lívance
Recept Pravé nadýchané lívance
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Pravé lívance se mají připravovat z hrubé mouky, droždí a krystalového cukru. Žádná rychlovka, která je připravena za pár minut. Je velmi důležité, aby těsto trochu nakynulo, aby byly po upečení krásně nadýchané a jemné jako peříčko. Autor: Blažka

Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   17.9.2021

Pravé nadýchané lívance

Pravé lívance se mají připravovat z hrubé mouky, droždí a krystalového cukru. Žádná rychlovka, která je připravena za pár minut. Je velmi důležité, aby těsto trochu nakynulo, aby byly po upečení krásně nadýchané a jemné jako peříčko. Autor: Blažka

45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
mléko
400 g
hrubá mouka
1/2 kostky
droždí
40 g
krystalový cukr
1 ks
vejce
špetka
sůl
na smažení trochu
olej
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí.
  2. Přidám jedno vajíčko, cukr, špetku soli a teplé, ne horké mléko.
  3. Těsto důkladně vyšlehám a nechám půl hodinu kynout.
  4. Po vykynutí smažim na troše oleje na rozpálené pánvi.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář