NejRecept.cz Sladká jídla Lívance Pravé nadýchané lívance
Pravé nadýchané lívance
Recept Pravé nadýchané lívance
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Blazena Blazka Blazena Blazka    ·   17.9.2021

Pravé nadýchané lívance

Pravé lívance se mají připravovat z hrubé mouky, droždí a krystalového cukru. Žádná rychlovka, která je připravena za pár minut. Je velmi důležité, aby těsto trochu nakynulo, aby byly po upečení krásně nadýchané a jemné jako peříčko. Autor: Blažka

45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 ml
mléko
400 g
hrubá mouka
1/2 kostky
droždí
40 g
krystalový cukr
1 ks
vejce
špetka
sůl
na smažení trochu
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do prosáté mouky rozdrobíme droždí.
  2. Přidám jedno vajíčko, cukr, špetku soli a teplé, ne horké mléko.
  3. Těsto důkladně vyšlehám a nechám půl hodinu kynout.
  4. Po vykynutí smažim na troše oleje na rozpálené pánvi.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář