NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky Pravé vanilkové rohlíčky – s tímto trikem je budete mít všechny stejné.
Pravé vanilkové rohlíčky – s tímto trikem je budete mít všechny stejné.
Recept Pravé vanilkové rohlíčky – s tímto trikem je budete mít všechny stejné.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Mám ráda, když jsou vanilkové rohlíčky stejné, proto je nevyvaluji, ale vykrajuji. Tento způsob práce je výhodný i v tom, že je mnohem rychlejší, takže cukroví stihnete připravit i těsně před Vánocemi.

Blanka Kohoutová    ·   3.11.2025

Pravé vanilkové rohlíčky – s tímto trikem je budete mít všechny stejné.

Mám ráda, když jsou vanilkové rohlíčky stejné, proto je nevyvaluji, ale vykrajuji. Tento způsob práce je výhodný i v tom, že je mnohem rychlejší, takže cukroví stihnete připravit i těsně před Vánocemi.

25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
hladká mouka
250 g
máslo
130 g
ořechy (lískové, vlašské, mandle...)
60 g
moučkový cukr
podle chuti
pravá vanilka
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Receptů na vanilkové rohlíčky jsem vyzkoušela už spoustu, ale tento je zatím nejlepší. Pochází z receptů po mé babičce, která byla cukrářka.

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme pevné těsto, které můžeme dát buď do lednice, nebo ho rovnou zpracujeme.
  2. Těsto vyválíme na 5 – 6 mm silný plát, ze kterého vykrajujeme rohlíčky.
  3. Rohlíčky pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně 10 minut.
  4. Upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru. Pro ještě lepší chuť do něj můžeme přidat i vanilkový cukr.

Vanilkové rohlíčky se rozplývají na jazyku hned po upečení. Proto buďte opatrní při jejich obalování v cukru – mohly by se vám polámat. Nejlépe uděláte, když po upečení chvilku počkáte. Budou pevnější a lépe se vám s nimi bude pracovat. Chcete si upéct ještě nějakou klasiku? Vyzkoušejte tento recept na nejlepší měkké medové perníčky.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář