NejRecept.cz Dezerty Koláče Pravý jahodový cheesecake se želatinou
Pravý jahodový cheesecake se želatinou
Recept Pravý jahodový cheesecake se želatinou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Dokonalý jahodový cheesecake, kterým ohromíte každou jednu návštěvu. Chutná perfektně a jeho příprava je opravdu velmi rychlá. V kuchyni tak kvůli němu nestrávíte celé odpoledne. Ať už máte chuť na něco sladkého ke kávě, nebo přemýšlíte, co upéct na rodinnou oslavu, tento cheesecake je dokonalou volbou.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   29.5.2025

Pravý jahodový cheesecake se želatinou

Dokonalý jahodový cheesecake, kterým ohromíte každou jednu návštěvu. Chutná perfektně a jeho příprava je opravdu velmi rychlá. V kuchyni tak kvůli němu nestrávíte celé odpoledne. Ať už máte chuť na něco sladkého ke kávě, nebo přemýšlíte, co upéct na rodinnou oslavu, tento cheesecake je dokonalou volbou.

30 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

150 g
hladká mouka
špetka
sůl
50 g
moučkový cukr
90 g
máslo
1 ks
žloutek
1 – 2 lžíce
voda

Krém:

425 g
bílý jogurt (alespoň 3,5 %)
1 ks
vejce
1 ks
bílek
110 g
moučkový cukr
1 lžička
vanilkový cukr
30 g
vanilkový pudink (prášek)
425 g
tvaroh
130 g
máslo

Želatinová vrstva

300 ml
voda
1 bal.
cukrářské nebo dortové želé
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření

Jahodový cheesecake je klasikou, která nikdy nezklame. Ovoce si perfektně rozumí s jemným tvarohovým krémem a křupavým těstem. Jahody se do dezertu hodí nejvíce, ale pokud je nemáte, můžete je zkusit nahradit například borůvkami nebo malinami.

  1. Ve větší míse smícháme hladkou mouku, sůl a moučkový cukr. Do suchých ingrediencí ručně zapracujeme nejprve změklé máslo a poté žloutek a vodu.
  2. Hotové těsto natlačíme do dortové formy o průměru 23 až 24 cm, propícháme vidličkou a vložíme do mrazničky.
  3. Mezitím si připravíme krém. Do mísy dáme jogurt, vejce, bílek, moučkový cukr, vanilkový cukr, vanilkový pudink a vše důkladně promícháme. Následně přimícháme ještě tvaroh (můžete ho nahradit ricottou nebo mascarpone) a rozpuštěné máslo.
  4. Hotový krém nalijeme na připravený základ, párkrát s formou klepneme o kuchyňskou linku, abychom se zbavili vzduchových bublinek.
  5. Cheesecake vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů přibližně 60 minut ve spodní části trouby, aby se korpus propekl a vršek nespálil. Po upečení pootevřeme dvířka trouby a cheesecake v ní necháme vychladnout.
  6. Do vroucí vody přidáme cukrářské želé (ideálně červené) a důkladně promícháme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté směs nalijeme na povrch cheesecaku.
  7. Boky cheesecaku ozdobíme jahodami a dezert vložíme do ledničky alespoň na 30 minut.

Před podáváním můžete jahodový cheesecake posypat moučkovým cukrem. Není to však nutné, protože dezert je sám o sobě sladký. Milujete jahodové cheesecaky, ale nemáte čas je péct? Vyzkoušejte tento recept na nepečenou verzi.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář