NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Pravý pochoutkový salát podle norem s pivními rohlíčky. Na ten kupovaný si ani nevzpomenete.
Pravý pochoutkový salát podle norem s pivními rohlíčky. Na ten kupovaný si ani nevzpomenete.
Recept Pravý pochoutkový salát podle norem s pivními rohlíčky. Na ten kupovaný si ani nevzpomenete.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Pochoutkový salát sice není tím nejzdravějším pokrmem, ale jednou za čas se rozhodně vyplatí ho vyzkoušet. Výborný je k snídani nebo k večeři. Tentokrát jsem k němu upekla i pivní rohlíčky, které byly dokonale křupavé a nadýchané. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.1.2025

Pravý pochoutkový salát podle norem s pivními rohlíčky. Na ten kupovaný si ani nevzpomenete.

Pochoutkový salát sice není tím nejzdravějším pokrmem, ale jednou za čas se rozhodně vyplatí ho vyzkoušet. Výborný je k snídani nebo k večeři. Tentokrát jsem k němu upekla i pivní rohlíčky, které byly dokonale křupavé a nadýchané. Autor: Ivana Reisingerová

50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Salát:

400 g
měkký salám
180 g
nakládané okurky
160 g
sterilovaný hrášek
24 g
cibule
200 g
majonéza
20 g
hořčice
8 g
Worcesterská omáčka
6 g
ocet
10 g
cukr
0,5 – 1 g
mleté černé koření
5 g
sůl

Rohlíčky:

300 ml
pivo
150 ml
olej
700 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
30 g
droždí
1 lžíce
cukr
1 lžička
sůl

Na potření:

1 ks
žloutek
1 lžička
mléko
podle potřeby
mák (na posypání)
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Příprava pochoutkového salátu není vůbec složitá. Stačí vám jen správné suroviny. Klasickou kupovanou majonézu můžete klidně nahradit vlastní domácí. A pokud by se vám nechtělo péct vlastní pečivo, salát bude skvěle chutnat i s tím kupovaným.

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme do větší mísy.
  2. K cibuli přidáme na proužky nakrájený salám a okurky. Poté přidáme všechny další suroviny, důkladně promícháme a vložíme do ledničky alespoň na 1 až 2 hodiny odležet.
  3. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy nebo na pracovní plochu. Vypracujeme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
  4. Z vykynutého těsta si následně odebíráme menší části, které tvarujeme do rohlíčků podle našich preferencí. Ty následně necháme na plechu kynout další hodinu.
  5. Vrchy rohlíčků potřeme žloutkem, který jsme smíchali s lžičkou mléka, posypeme mákem a pečeme při teplotě 200 °C přibližně 15 až 20 minut.

Salát vyndejte z ledničky a servírujte s vychladlými pivními rohlíčky nebo klasickým kupovaným pečivem. Ideální je zkonzumovat ho co nejdříve – ideálně v den přípravy, kdy je čerstvý a chutná nejlépe.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář