NejRecept.cz Část dne Oběd Pravý segedínský guláš
Pravý segedínský guláš
Recept Pravý segedínský guláš
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   7.5.2020

Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš i pro náročné mlsouny. Pokud máte chuť na originální chuť segedínu, tak se držte tohoto receptu. Je fantastický. Autor: Mineralka

40 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Základ:

500 g
vepřové maso
3 ks
cibule
špetka
mletý kmín
2 lžičky
mletá červená paprika
olej
sůl, pepř
kysané zelí

Na zahuštění:

3 PL
hladká mouka
trochu
mléko
1/2 kelímku
šlehačka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okmínujeme a mletou paprikou a pořádně promícháme.
  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme. Přidáme nasekané kysané zelí a zalijeme šťávou z kysaného zelí, případně dolijeme vodu. Necháme dusit doměkka.
  3. Na závěr v troše mléka a smetany rozmícháme hladkou mouku a celý guláš zahustíme.
  4. Ochutnáme, případně osolíme a ochutíme kořeníme a podáváme s knedlíkem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář